Kopfoto138x186pix
Paal.gif
Home
Winkel
Producten
Cursus
Bodyfoto580x175pix
Blank.gif

Kunstnijverheid

Ons assortiment veranderd, minder kunstnijverheid en meer sieraden.

Informatie:

Boeddha Boedha buddha

Letterlijk “de Verlichte". De term “Boeddha” duidt een wezen aan dat door eigen inzicht verlicht is en verlost uit de kringloop van wedergeboorten. Er is dus niet één Boeddha, er zijn er vele.
Belangrijke uiterlijke kenmerken van Boeddha’s zijn: de kruinknobbel, het voorhoofdsteken en lange oorlellen.
De zittende Boeddha op een meditatie troon, met benen gekruist en voetzolen naar boven gericht geeft de meditatiehouding weer. Dit beeld van een zittende Boeddha, de stichter van het boeddhisme, symboliseert de spirituele groei die mensen boven het lijden van de wereld uit tilt.

De historische Gautama Boeddha werd in 560 voor onze jaartelling onder de naam Siddharta in een plaatjes vlakbij de Himalaya in India geboren. Zijn vader, een koning, wilde dat hij vrij van zorgen zou opgroeien.
Pas later in zijn leven zag hij voor het eerste ziekte, ouderdom en de dood. Dat zette hem aan het denken. Hij verliet het paleis en bracht zijn tijd door met het zoeken van een oplossing voor het lijden en de pijn van de wereld.
In meditatie onder een bodhiboom zag hij de oplossing. Pijn en lijden vinden hun oorsprong in een verlangen en het kwaad. Door onze verlangens onder controle te krijgen kunnen wij ons bevrijden van leed en pijn en door zelf geen kwaad te verspreiden kunnen wij de wereld helpen het kwaad te overwinnen. Zijn leer van “zie geen kwaad, hoor geen kwaad en spreek geen kwaad” sloeg sterk aan in bijna geheel Azië.

Terug naar top

*De getoonde foto’s vormen een klein onderdeel van de collectie. Bovendien is de collectie voortdurend aan veranderingen onderhevig.*

 

 

Wisselstaat 4 1621CT Hoorn   tel:0229-218950
Sieraden
Kunstnijverheid
Mineralen /  Fossielen
Wierook
Henna
Aanbieding
Atelier
Contact
De Kloosterpoort